Annons

Annons

Annons

Vilken upplevelse som väntar ungdomarna på konserten ikväll

Konsert med Paul McCartney

I kväll ger Paul McCartney konsert på Tele2 Arena i Stockholm. Bland publiken finns min son Calle och hans flickvän Tina. Är jag avundsjuk eller är jag AVUNDSJUK? Samtidigt glädjer jag mig att de båda ska få se och höra det bästa som finns och faktiskt vistas i samma rum som en medlem ur the Beatles. Det kan inte bli större. Det är så mäktigt att tanken svindlar. Och hur många chanser till erbjuds? McCartney är 73 år och ingen vet hur länge han vill och orkar turnera.

Annons

Jag har sett Paul McCartney två gånger live, båda gångerna i Göteborg. Första konserten inträffade ganska kort efter the Beatles upplösning och han var fortfarande bitter och vägrade spela Beatleslåtar. Men andra gången… Åh, milde tid. Konserten inleddes med en film med en massa Beatlesnostalgia och sedan blev det alldeles mörkt. Så framträdde tre jättebokstäver på duken som formulerade ordet ”NOW”. En strålkastare tändes och där stod han, Paul McCartney, mannen som representerade hela min ungdom.

I den sekunden började jag, till min egen oförställda häpnad, storgråta. Jag brukar aldrig gråta men tårarna bara rann. Resten av konserten var en enda lång njutning. Allt var perfekt, superproffsigt och millimeterexakt men ändå varmt och nära. Ja, du store tid, vilken artist.

Nu väntar jag otåligt på Calles och Tinas upplevelser av konserten. En sak törs jag garantera – de blir inte besvikna.

 

Foto: Shutterstock

 

LÄS OCKSÅ

(0)

AnnonsSenaste från Hemmets