Annons

Annons

Annons

Vilka är alla dessa människor?

Jag påtvingades en ny telefon och måste ägna en påfrestande eftermiddag åt att överföra namn och telefonnummer från den gamla telefonboken till den nya. Snart utvecklades denna syssla till en känslomässig berg-och-dalbana. Det visade sig nämligen att av alla namn och nummer kände jag inte igen hälften.

Annons

Telefonboken var alltså fullproppad med totala främlingar. Men ändå måste jag vid något tillfälle haft en relation till dem. Annars hade jag ju inte gjort mig besväret att lägga in dem i listan. Så vilka är ni, Erik, Lasse, Annika, Eva, Catharina, Eleonor, Bengt, Ted, Viktor, Henry, Thomas, Nils, Maud, Per, Maria, Greger, Cecilia… Jag skulle kunna fortsätta i evigheter.

Sen blev det ännu mer makabert. Jag upptäckte flera personer som gått ur tiden, en del av dem för åratal sedan. Så sorgligt. Det tog emot att radera dem ur listan, nästan som om jag vände dem ryggen.

När allt var klart, rensat, redigerat och uppdaterat, kändes det ändå ganska bra. Lite som en nystart. Nu ska jag unna mig en stadig whisky. Det är ju ändå lördag så i morgon lär jag vakna bakis oavsett om jag dricker eller inte. Betingad reflex.

 

 

LÄS OCKSÅ

(0)

AnnonsSenaste från Hemmets