Annons

Annons

Annons

Svårt inte bli avundsjuk på alla glada HBTQ-människor

Kärlek

I dag kulminerade Regnbågsfestivalen i Malmö med en stor, glad och rolig parad genom stan. Man får beundra alla dessa HBTQ-människors förmåga att placera sig själva överst på agendan. De tar större och större plats och sätter verkligen färg, regnbågens hela spektrum, på allt från showbiz till kampen för människors lika rättigheter.

Annons

Det är nästan så jag blir lite avundsjuk. När jag nu kommer ut som en straight man med intresse för fruntimmer känns det som jag tillhör en grå, ointressant, anonym del av samhället vars enda bidrag i tillvaron är pliktskyldig tråkighet. Bögar och flator verkar ha mycket roligare. Fy bubblan, vad orättvist.

Men, skämt åsido, det finns fortfarande fördomar, hat och intolerans mot människor med annan sexuell läggning än normens. Denna hysteriska ilska och upprördhet är för mig totalt obegriplig. Vad som händer i folks sovrum varken angår eller berör utomstående. Jag kan knappt föreställa mig något mindre intressant än medmänniskors sexuella läggning. Bög, flata, straight, bi, trans… Vad spelar det för roll? Varför skulle någon normalbegåvad människa bli upprörd över det?

Så fortsätt sprida glädje och ett skimmer av fest och show över Sverige, kära HBTQ-människor. Ni kanske till och med kan inspirera oss straighta att anordna en parad under parollen: ”Även tjejer och killar kan faktiskt ha kul tillsammans (i sängen)!”

 

Foto: Shutterstock

LÄS OCKSÅ

(13)

AnnonsSenaste från Hemmets