Annons

Annons

Annons

Skaldjursorgie i Bohuslän toppar nog all mänsklig njutning

Gullmarsfjorden, hotell Vann

Gullmarsfjorden från hotellets veranda. En miljö som ger frid i själen.

Hotell Vann, infinitypool

Tina och särbo Gunilla njuter av det tempererade havsvattnet i infinitypoolen.

I onsdags kväll, närmare bestämt på restaurang Bella Gästis i Hunnebostrand, åt mitt barnbarn Klara, sju år, sitt första ostron. Eller rättare sagt – hon försökte tappert och beslutsamt svälja ner denna delikates och hon lyckades nästan. Jag tror hon åt halva innan hon återvände till pizzan. Jag var hur som helst stolt och lycklig att hon gjorde sitt bästa. I sinom tid lär hon sig uppskatta ostron efter dess värde.

Annons

Hela familjen har precis kommit hem efter två intensiva dygn i Bohuslän. Särbo, barn, barnbarn, flick-och pojkvänner bodde på spa vid Gullmarsfjorden, badade i infintypool med uppvärmt havsvatten, promenerade på Smögen, drack drinkar, sov som grisar men framför allt frossade i färska skaldjur och dito fisk.

Vi hade till och med tur med vädret vilken denna sommar innebär att det inte regnade särskilt mycket och det var vindstilla. Så på torsdagskvällen kunde vi bänka oss på Hummerkrogens brygga i Hunnebostrand och – håll i er nu – frossa i krabba, hummer, färska och gratinerade havskräftor, ostron, musslor och räkor, allt nedsköljt med Champagne. Ynnesten att få äta dessa pinfärska havets skatter i Bohusmiljö är nog höjden av njutning.

Så tack familjen för två intensiva och underbara dygn. Ingenting är bättre än att få vara tillsammans.

 

Bella Gästis, Hunnebostrand, Tina, Klara

Tina och Klara avnjuter drinkar på Bella Gästis i Hunnebostrand. Klaras min påminner ungefär om hur hon såg ut efter sitt första ostron.

Hummerkrogen, Hunnebostrahd, skaldjur

Sonalyckan Calle, hans flickvän Tina och särbon njuter havets frukter på bryggan vid Hummerkrogen i Hunnebostrand. Resans absoluta höjdpunkt. Bättre kan det inte bli.

LÄS OCKSÅ

(27)

AnnonsSenaste från Hemmets