Annons

Annons

Annons

Sensationell bild av två hantverkare på samma gång

Hantverkare

Total-Ingvar och All-Gunnar på samma bild. Sensationellt att kunna föreviga två livs levande hantverkare på en och samma gång.

Ärade läsare, studera denna bild noga. Den föreställer nämligen något så sensationellt och unikt som två livs levande hantverkare. De utför visserligen inget arbete men de sitter och dricker kaffe vid mitt köksbord och jag garanterar bildens äkthet. Det är inget fotomontage eller fusk med fotoshop utan de finns verkligen där.

Annons

De heter Total-Ingvar och All-Gunnar. I grunden är de snickare respektive elektriker men jag vill påstå att de kan utföra allt praktiskt som står inom mänsklig förmåga. De presenterar kreativa lösningar på svåra problem, de fixar och donar, de provar och ändrar och de ger sig inte förrän allt är perfekt.

Problemet består i att det är lättare att få audiens hos påven än förmå dem dyka upp. Jag kontaktade All-Gunnar i maj månad i hopp om att han skulle fixa min köksbelysning före jul. Ett överoptimistiskt tidsschema, medges, men jag är naiv och troskyldig.

Det började bra. All-Gunnar dök upp bara några månader senare och började ta mått. Dessa ritningar skulle sedan överlämnas till Total-Ingvar så han kunde snickra.

Sedan hände ingenting förrän i dag.  Då lika plötsligt som sensationellt ringde det på dörren och där stod de. Båda två. Samtidigt. Mina knän vek sig inför chocken men jag lyckades samla ihop mig. Var de här, tanken svindlade, för att fixa köksbelysningen? Skulle jag få laga julmat under elektriskt ljus? Prisad vare himmelriket.

Men det visade sig att ritningen var bortslarvad och nu måste nya mått tas och det vore gott med fika för lunch var väl inte att tänka på med så kort varsel? Nej, före jul, förklarade de, kan det inte bli någon belysning men lite senare till våren. Eller sommaren. Eller hösten. Eller garanterat till nästa jul.

Sedan förtonade de i fjärran. Kvar vid köksbordet satt jag och rodnade av stolthet. Jag hade förärats besök av jordens kanske mest sällsynta varelser, livs levande hantverkare.

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(0)

AnnonsSenaste från Hemmets