Annons

Annons

Annons

Sanningen om Frans ”otroliga misslyckande”

12722594_10153471686092957_1353689395_o

Jag valde bort schlagertjosan till förmån för skidtouren i Kanada. Tänkte att jag alltid kan läsa om finalen i kvällstidningarna dagen efter. På det sättet slipper man dessutom lyssna på låtarna.

Den första rubriken som slog emot mig i Expressen löd:

Annons

”Europas kritik mot Frans efter segern – otroligt misslyckande för Sverige”

Jag baxnade vid köksbordet. Har hela Europas musikaliska expertis enhälligt dömt ut den svenska segerlåten som en skymf mot allt vad populärmusik heter? Blir Frans ett lika pinsamt fiasko som Forbes 1977? Då hamnade det svenska bidraget ohjälpligt sist och vi var nära gå under som nation av kollektiv skam.

Djupt skakad läste jag vidare i texten. Det visade sig att det ”otroliga misslyckandet” handlade om några anonyma personer någon stans i Europa som på Facebook utryckt ogillande över den svenska vinnarlåten. Å andra sidan fanns på samma forum många som gillade Frans och hans ballad.

Så låt oss ta detta med ”otroligt misslyckande” med en nypa skepticism. I mitt tycke är det Expressen som står för schlagerfestivalens mest otroliga misslyckande. Det är så innerligt tröttsamt med kvällstidningarnas allt mer desperata jakt på allt som är negativt. Tror de verkligen publiken vill läsa om bråk, gräl, uppgörelser och konflikter vars sanningshalt till råga på allt är, låt oss artigt säga, tveksam?

Kvällspressen har blivit medias värsta gnällkärringar. Inte undra på att allt fler undviker deras sällskap.

LÄS OCKSÅ

(16)

AnnonsSenaste från Hemmets