Annons

Annons

Annons

Överraskande dyrt för far när barnen bjuder på krogen

Fars Dag, doktorn

Inspirerande att starta ett hälsosammare liv med en stadig whisky. Fars Dag har sina fördelar.

Jag var i god tid hos doktorn i dag. Mycket god tid. Närmare bestämt tjugo minuter och en månad. Vilken antiklimax. Jag som hade förberett mig så noga och kom laddad med inrepeterade uttalanden som:

– Nu ska jag verkligen ta itu med dieten, doktorn.

Annons

Eller:

– Jag håller med. Det är hög tid att slut röka.

Eller:

– Men jag älskar att motionera, doktorn. Funderar allvarligt på att utöka från en till två promenader i veckan.

Av allt detta bidde intet utan sköterskan skickade hem mig med en lapp och uppmaningen att försöka hålla isär månaderna. Jag inledde mitt nya, hälsosamma liv med en stadig whisky. Det har ju varit Fars Dag och några dagar före denna året viktigaste högtid ringde dottern och frågade vad jag önskade mig.

– Ingenting, sa jag. Ingenting förutom din och Calles villkorslösa kärlek och att ni vårdar mig på fulltid de sista tjugo åren av mitt liv.

– Hm, sa Kim, vad säger du om vi bjuder dig på krogen i stället och överlåter vårdandet åt myndigheterna?

Så i söndags åt hela familjen, barn och barnbarn, en exfru och en eventuell måg asiatisk buffé. Calle förärade mig en flaska utmärkt whisky och Kim en julduk. Jag var riktigt rörd över denna generositet och snälla uppmärksamhet runt min ringa person.

Men allt trevligt har en ände och så var det dags att betala notan. Som en ren formalitet erbjöd jag mig att slanta in men eftersom jag var bjuden förväntade jag mig en storm av protester. Det kom emellertid bara vaga och lama invändningar så det blev till att hala fram plånboken.

Nåväl, det var under alla omständigheter en mycket trevlig Fars Dag. Frågan är bara om jag har råd att bli bjuden på krogen fler gånger.

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(37)

AnnonsSenaste från Hemmets