Annons

Annons

Annons

När jag skulle köpa en akvarell av min store idol Lars Lerin

Jag har förälskat mig i målaren Lars Lerin. Både i människan och hans konst. Det är så sällan man blir riktigt berörd men Lars Lerins bilder fascinerar och trollbinder mig på samma sätt som Jussi Björlings röst, Pär Lagerkvists diktning eller arkitekturen och mystiken runt templet Angkor Wat i Kambodja.

Annons

Jag hade ingen aning om vem Lars Lerin var förrän jag såg något avsnitt ur dokumentärserien ”För dig naken”. Den handlade om hans trevande och ängliga försök att hitta kärleken tillsammans med postordermaken Junior från Brasilien. Jag blev initialt inte särskilt imponerad, lite för fjolligt för en machokille som jag, och det hörde till stereotypen att han skulle vara konstnär. Skaffa dig ett riktigt jobb, tänkte jag.

Men det var innan jag såg hans bilder och kom lite närmare människan Lars Lerin. Efterhand förstod jag mannens stillsamma galghumor och kände växande sympati för hans kamp att ta sig ur ett struligt förflutet med missbruk, ångest och elände (utmärkt skildrad i en HV-artikel för en tid sedan). Numera känner jag inget annat än respekt och beundran Lars Lerin.

Ja, jag till och med beslutade mig för att införskaffa ett av Lars Lerins verk, kosta vad det kosta ville. Kollade runt på nätet och fann några bilder som gått under klubban hos Bukowskis. Tack för kaffet! Man får slanta ut upp emot trehundra tusen kronor om man vill bli stolt ägare till ett originalverk av Lars Lerin.

Han är säkert värd vartenda öre. Och den som har råd att investera gör säkert bra affärer i det långa loppet. Men för denne älskare av Lars Lerins konst blir det beundran på avstånd som gäller. Ändå, käre Lars, har du en akvarell till övers kan du väl skicka den.

Svar till: ”Fattigpensionär”

 

 

LÄS OCKSÅ

(2)

AnnonsSenaste från Hemmets