Annons

Annons

Annons

Min velighet hindrade mig från gratis semester på lyxkryssaren

Semester, kryssning

Här passerar lyxkryssaren på väg ut ur Malmö hamn. En modigt språng och semestern vore fixad.

Spana in den här lyxkryssaren. Jag vet inte var hon kommer ifrån och inte var hon är på väg men skepp likt detta – som små städer till havs – angör med jämna mellanrum Malmö hamn. Och när de är på väg in eller ut passerar de alldeles utanför min lägenhet.

Annons

Jag har länge drömt om att få åka på en lyxkryssning. Man är där man är, ombord, och behöver inte känna press på att hyra bil och göra utflykter eller tvingas med på shopping. Måltiderna är givetvis fantastiska och om nätterna kan man hänga i barerna och lätta sitt hjärta för tålmodiga bartenders. Sen kan man återhämta sig i en bekväm skeppsstol under dagarna, sittandes i skuggan av en paraplydrink. Kan en människa ha det bättre?

När båten på bilden stävade ut ur Malmö hamn tog jag mig upp till den smala passagen vid utfarten och då var jag så nära att jag kunde urskilja anletsdragen på alla passagerarna som hängde över relingen. De glodde på mig och jag glodde tillbaka. Jag tänkte att om jag tog ordentlig sats kunde jag med ett enda superskutt hoppa ombord och som fripassagerare sno åt mig några lyxiga gratisveckor bland miljonärerna. Ju mer jag funderade på möjligheten desto mer frestande framstod den.

Jag beräknade avståndet till ungefär tjugofem meter. Försökte erinra mig mitt personliga rekord i längdhopp. Jag tror det är på drygt tre meter och sattes säsongen 1968/69. Världsrekordet lyder på nästan nio meter. Oddset att lyckas var med andra ord litet. Men motivation slår klass heter det i idrottskretsar. Jag vägde för och emot och när jag äntligen mobiliserat tillräckligt mannamod för att försöka hade båten redan hunnit trehundra meter ut i Öresund.

Jag återvände till lägenhet och ägnade resten av eftermiddagen åt bitter självrannsakan över min velighet.

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(14)

AnnonsSenaste från Hemmets