Annons

Annons

Annons

Maria lovar oss alla en djup klunk ur ungdomens källa

Förlamade reser sig från sängen och går, cancer botas i ett nafs, strokedrabbades hjärnor reparerar sig själva, gamla blir yngre och utslitna höftleder blir som nya utan operation. För att inte tala om hur gamla avgnagda majskolvar förvandlas till miljövänliga batterier.

Annons

Det låter för bra för att vara sant men den som lyssnade på tisdagens sommarpratare, professorn och nanoteknikforskaren Maria Strömme, kunde inte låta bli att frälsas. Åtminstone ställer jag allt mitt hopp om en bättre värld till Maria och henne forskarkolleger.

Allt har alltså med nanoteknik att göra och såna saker fattar inte en idiot som jag. Men Maria, blott 34 år gammal, har saker och ting klara för sig. Hon så gott som lovade att nanotekniken inom en eller två generationer ska kunna utföra alla dessa underverk och många, många fler. Hon har i sin hand den mugg som öser ur ungdomens källa.

Synd man inte hinner med att hoppa på det tåget. Jag börjar närma mig åldern när en dos nano hade suttit lika bra som en gin och tonic en sommarkväll på Mallorca. Du får sno på, Maria.

 

LÄS OCKSÅ

(16)

AnnonsSenaste från Hemmets