Annons

Annons

Annons

Kvinnorna är det enda hoppet om överlevnad

2000px-Venus_symbol.svg

För mig är det ”Internationella Kvinnodagen” 365 dagar om året. Kvinnor är vårt enda hopp om en fungerande värld och jag önskar att denna planet styrdes av ett jättelikt, världsomfattande matriarkat.

Kvinnors överlägenhet visar sig överallt där de får chansen. I länder med någorlunda jämställdhet använder kvinnorna sina liv till meningsfulla och utvecklande saker som utbildning och förkovring medan männen sitter i soffan och spelar tv-spel. Kvinnor försöker lösa konflikter med resonemang och kompromisser medan männen tar till nävarna och låter den starkes rätt härska över sunt förnuft. Jag kan dra hur många exempel som helst på männens tillkortakommanden i jämförelse med kvinnorna.

Jo, jag vet att detta är en generalisering. Självklart finns det många underbara män och en del förfärliga kvinnor. Men jag håller benhårt fast vid min övertygelse att den stora majoriteten kvinnor är vida överlägsen männen på så många plan.

Jag har haft förmånen att alltid omges av starka kvinnor. Min mor var ensamstående och yrkesarbetande och uppfostrade min bror och mig med fast hand. Kan inte minnas för en sekund att någon av oss saknade manliga föredömen. Det behövdes inte.

Alla kvinnor i mina förhållanden har varit jämbördiga och inte accepterat några fasoner från mig. På det sättet lärde jag mig från unga år att sköta ett hushåll, bära min halva börda vid diskbaljan och spisen och vara tätt, tätt till mina älskade barn.

I yrkeslivet är jag än i dag i klorna på kvinnliga chefer. Tack och lov. Jag föredrar kvinnliga chefer framför manliga sju dagar i veckan.

Tro mig när jag påstår att hade kvinnorna fått råda över Jorden skulle vi slippa krig, religiös fanatism, terror, miljöförstöring och girighet. Då hade vi på köpet fått leva på en planet i balans, harmoni och kärlek.

Så kämpa på, världens alla kvinnor. Jag förstår inte hur ni står ut men lova att ni inte ger upp. Framtiden är er.

Annons

LÄS OCKSÅ

(17)

AnnonsSenaste från Hemmets