Annons

Annons

Annons

Jag lagar mat tills jag stupar för att imponera på familjen

Mat, familj

En till hälften plundrad märgpipa var allt som återstod sedan familjen vräkt i sig och stulit resterna.

Det är nåt fel på mig. Jag kan inte bjuda hem folk på middag utan att gå till överdrift. I helgen var barn, barnbarn, eventuell måg samt särbon här för att umgås och äta. De hade säkert nöjt sig med pasta och köttfärssås, det hade ju blivit lika trevligt för det.

Annons

Men jag kan inte behärska mig. Jag lagade vitlöksspäckad lammstek på en bädd av skivad potatis, lök och chili, smörslungade morötter med färsk koriander, gröna ärtor, vinkokta märgpipor, pressgurka, en rödvinsreduktion som fick puttra ner från halvannan liter till tre deciliter, avokadosallad med krossade valnötter, getost, tomat, fyra sorters sallad, svarta oliver och örtkryddor.

Till dessert gjorde jag äppelkaka där jag lät äppelklyftorna bräsera i smör, Calvados och farinsocker. Gjorde egen vaniljsås. Och egen smördeg.

Detta tog två dagar att preparera. När gästerna anlände var jag ett fysiskt och psykiskt vrak, uttorkad, darrig och med en ryggvärk som knappt tillät mig sitta upprätt. Jag hade inte ens någon aptit.

Men jag fick beröm. Mycket beröm. Belåtna stönanden och mätta suckar och gäster som klappade sina magar. Jag antar att det är min fåfänga och narcissism som driver mig, gång efter annan, att utföra efter dessa excesser bara för att kunna lapa i mig smicker. Men till vilket pris? Jag tror jag åldrades tio år den här helgen.

Gästerna delade upp resterna mellan sig och tog med hem. Jag ville inte se åt maten. I går hade jag ingenting att äta förutom en till hälften utsugen märgpipa. Hur ironiskt är inte det?

 

 

LÄS OCKSÅ

(18)

Annons


  • Malin

    Så roligt att du har en blogg! Jag tjuvläser alltid sista sidan i min mammas Hemmets tidning och har följt din roliga sida i hur många år som helst! Och nu kommer jag läsa och roas av din blogg också!


Senaste från Hemmets