Annons

Annons

Annons

I går stod Sverige i centrum för nästan allt

13225000_10153621212412957_1452450038_o

Zlatan firades av PSG-fansen som en gud när han spelade sin sista match för klubben. Men själva showen hade ingen chans mot festen i Globen.

Lördagskvällen bjöd på två fester av högsta internationella klass och i båda var det Sverige som stod i rampljuset.

Annons

Heja oss, det lilla landet i karga nord som är så bra på att fixa stora arrangemang.

Schlagerfinalen är egentligen en ganska hopplös tillställning med en oändlig rad sånger som, i ärligheten namn, låter ungefär lika dant. Men programledarna, en avspänd och charmerande Måns Zelmerlöw och den fullkomligt geniala Petra Mede, var härligt självironiska och oberört professionella, sketcherna och mellansnacken riktigt roliga och själva showen så spektakulär att man med jämnmod stod ut med musiken.

Samtidigt i Paris tog PSG-fansen farväl av Zlatan Ibrahimovic när han spelade sin sista match för klubben. Själva showen efter matchen med pyroteknik, ljusshow och framför allt outhärdligt oväsen lyfte aldrig men ingenting kunde lägga sordin på publikens nästan avgudalika dyrkan av den svenske världsspelaren. Sin vana trogen bjöd Ibra på drama av yppersta klass när han i matchens sista anfall nickade in ett mål och därmed satte något slags målrekord. Det är sånt som inte händer annat än i sagorna.

Folket på läktarna sjöng, dansade, jublade och trivdes. En folkfest med glada barn, kvinnor och män. Här syntes inte tillstymmelse till lågpannade, maskerade, aggressiva skränfockar som tänder bengaliska eldar och sprider skräck och obehag på arenorna. I Paris hade folk kul.

Nå, ska man utnämna en vinnare bland gårdagens utbud av svensk underhållning så måste det bli Zlatan. Men schlagerentusiasterna behöver inte deppa för det. Zlatan till trots är svensk fotboll underlägsen det svenska musikundret. Visserligen vann inte Frans finalen men det verkar som om var och varannan låt har svenska upphovsmän- och kvinnor. Fan vad vi är bra!

LÄS OCKSÅ

(29)

AnnonsSenaste från Hemmets