Annons

Annons

Annons

Hoppas Sam får växa upp en värld där terror inte längre finns

Dop, terror

Lille Sam blir döpt tillsammans med stolta föräldrar, syskon och släkt. Mycket näpet.

I dag kristnades mitt barnbarn Sam i S:t Petris kyrka i Malmö. Dop är nästan alltid förtjusande tillställningar trots att en gammal hedning som jag anser att små barn knappast vet om de vill i fråga om religion och att dop, precis som konfirmation, borde vara ett beslut som tas när man är vuxen och noga tänkt igenom sin religiösa hemvist. Om man nu vill utöva någon religion alls.

Annons

Men Sam hade inga invändningar utan njöt som vanligt av att stå i centrum av uppmärksamheten. Sen gick släkt och vänner hem till Kim och Patrik (Sams föräldrar) där en ljuvlig buffé väntade på gästerna. Jag hade bidragit med gravad lax, tonfiskmousse och Skagenröra. Tyvärr bidrog även Patriks farmor med hundra andra rätter plus tre(!) tårtor och värst av allt var att allt smakade utmärkt. Jag är inte särskilt förtjust i Patriks farmor.

God mat, unga och äldre, små och stora barn tillsammans i glad och tacksam gemenskap. Några timmar tidigare hade jag följt nyhetsrapporteringen från Paris där galna, blodtörstiga, hänsynslösa mördare löpt amok och besinningslöst mördat oskyldiga. Det är till lika delar sorgligt och skrämmande att så många människor på jorden är oförmögna till kritiskt, självständigt tänkande utan hellre väljer att bli deras ledares smutsiga redskap i terror, mord och hat.

Då känns det gott och trösterikt att söka sig till sina närmaste och se all den kärlek som riktas mot ett litet nydöpt barn som Sam. Måtte han och alla andra små ungar få växa upp i en värld som styrs av förnuft, empati och humor och där terrorn förvisats till historiens skräckkabinett.

Dop, terror

Musik är ett måste på dop. Calle och hans kursare Johanna på Musikhögskolan bidrog till den fina stämningen.

 

 

LÄS OCKSÅ

(24)

AnnonsSenaste från Hemmets