Annons

Annons

Annons

Ge oss vårväder eller avgå

13052550_10153583991582957_1961332008_o

Är detta vår? Dagsregn, ilskna vindar och mer snö att vänta. Nej tack, som självutnämnd talesman för svenska folket kräver jag vår nu!

 

Låt mig bli talesman för en hel massa frustrerade och besvikna svenskar och offentligt ställa frågan vi alla grubblar på: Var (valfri svordom) är våren?????

Annons

Kolla in utsikten från min balkong. Tunga regnmoln hänger ner från himlen likt av hundraårigt damm mättade sidengardiner i ett vampyrhärjat slott i Transsylvanien, ilskna småvågor dansar trotsigt i den hamn som så här års brukar fyllas av fritidsbåtar, kanoter samt en annan vårrusig badare. Promenadstråket längs kajen lockar inte ens de tappraste av hobbyfiskare. Min temperaturmätare visar på några tiondelar över fyra grader och det dagarna före Valborg och första maj då vi förväntas möta sommaren och ha picknick i parkerna.

Men det blir väl bättre, kanske en och annan tröstar sig med. Nja, inte inom den snaraste framtiden, enligt SMHI. Vi ska få snö. Igen. Och inte bara norröver utan här i Skåne.

Vi förtjänar bättre. Nordbor uthärdar sex månader om året av så gott som kompakt mörker. Vi har rätt till våren, sol, värme och vackra flickor om solar på gräsmattorna. Låt oss resa oss ur förtrycket och tvinga våren till våra breddgrader. Nu! Omedelbart! Eller får någon avgå.

Ugh, jag har talat.

LÄS OCKSÅ

(43)

AnnonsSenaste från Hemmets