Annons

Annons

Annons

Fantastisk mat och trevlig underhållning i Österlenpärlan Brantevik

Österlen, Brantevik, mat

Båtuppläggningsplats på vinter, hamnkrog på sommaren. Det kallar jag genuint.

Österlen, Brantevik, show, mat.

Kim avnjuter en grillad havsabborre. På en hamnkrog ska man äta fisk-och skaldjur.

Jan Sigurd Anna-Lena Brundin, Österlen, Brantevik

Jan Sigurd och Anna-Lena Bergelin stod för underhållningen. Det blev en bitterljuv musikalisk nostalgitripp till sextiotalet.

Det är så lätt att bli hemmablind. Jag bor tjugo minuters tågresa från Köpenhamn och ändå var det minst tio år sedan jag besökte den danska huvudstaden. Samma sak med det prisade och älskade Österlen. Vi har allt runt knuten och ändå kör vi hellre fyrtiofem mil till Bohuslän när vi önskar miljöombyte.

Annons

Men häromdagen bättrade vi oss, dottern Kim och jag. Vi besökte en av Österlenkustens pärlor, Brantevik. Där huserar nämligen en av mina kompisar, Lasse Salomonsson, som köksmästare på hamnkrogen och dessutom skulle en annan kompis, Jan Sigurd, uppträda tillsammans med sin livspartner Anna-Lena Bergelin.

Det fanns alltså stora förutsättningar för en angenäm och inspirerande afton för både kropp och själ. Och vi blev inte besvikna. Efter en fantastisk middag bestående av ostron, löjrom, Skagenröra, havsabborre och musslor tog Anna-Lena och Jan över scenen och showade under temat sextiotalsnostalgi. Mycket trevligt och underhållande.

Så det lär bli mer Österlen för vår del framöver. Ändå längtar vi till Bohuslän så det får nog bli en tur dit också.

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(54)

AnnonsSenaste från Hemmets