Annons

Annons

Annons

Det känns så fel att Robert Broberg gjort sin sista sorti

Robert Broberg

Vi var många som liksom jag blev ledsna och nedstämda i dag efter beskedet att Robert Broberg gått bort. Inte Robban väl? Det kan inte stämma, man får inte ihop det.

För mig representerade Robert Broberg den eviga ungdomen. Han virvlade in i våra liv redan på sextiotalet med en unik blandning av humor, galenskap och respektlöshet. Han vände upp och ner på gamla invanda normer och traditioner och vitaliserade hela nöjesindustrin. Han var nästan Ramelskt skicklig med ord, många av hans låtar gick rätt in i svenska folkets hjärtan och han fick oss att skratta. Men som hos nästan alla viktiga komiker visade Robert också ett stråk av smärta, tvivel och mörker. Robert Broberg stelnade aldrig i en och samma form.

Annons

Det är få förunnat att behålla sin popularitet genom ett halvt sekel av artisteri. Robert Broberg kunde ensam fylla Globen och andra stora arenor runt om i Sverige. Snacka om folkets kärlek. Ung och gammal, män och kvinnor, tanter, gubbar, barn och tonåringar – alla älskade Robert Broberg.

Det passar inte en människa som Robert Broberg att dö. Jag får som sagt inte ihop det.

 

Foto: Wikimedia Commons

LÄS OCKSÅ

(41)

Annons


  • vambi

    Jag e min hemstads största Robbantok just nu å spelar hans låtar ofta! Blev mycket glad då ja i en av veckotidningarna fick syn p robban i ett korsord! Mer sånt! Kram


Senaste från Hemmets