Annons

Annons

Annons

Det finns inga värre skojare än bankdirektörer

12789953_10153439635677957_1857785854_o

Nordea murade igen uttagsautomaten och uppmanade kunderna leta rätt på någon annan nån annan stans.

 

Spana in väggen. Här satt tills för några veckor sedan en uttagsautomat dit jag och andra stackars satar i grannskapet kunde gå och hämta ut kontanter. En dag var automaten borta. Nordea murade igen hela paketet och lät en lapp fladdra i vinden där man uppmanade oss att via nätet leta rätt på nån annan automat. Nordea tvår sina händer.

Annons

Beslutsfattarna på våra banker är skitstövlar. Deras företag gör svindlande, hisnande, på gränsen till ofattbara vinster genom att vi anförtror dem våra pengar. Och vad är tacken? Bankkontor stängs ner i accelererande tempo och uttagsautomaterna blir färre. Swedbank har stängt ner 176 kontor på nio år, enligt Expressen, samtidigt som banken redovisar ett rörelseresultat på 21 MILJARDER kronor. Inte undra på man kunde kosta på sin sparkade VD en liten tröstbonus på 19,5 miljoner av Swedbanks kunders pengar.

Och kan du tänka dig att du går in i en ostaffär och säger:

– God dag, jag ska be att få köpa en bit ost.

Varpå osthandlaren svarar:

– Här finns ingen ost.

Bisarrt, inte sant. Men för bankerna är det en självklarhet. Banker är de enda företagen i Sverige som vägrar befatta sig med sin egen och enda produkt. Att finna en bank för att kunna sätta in kontanter är på gränsen till omöjligt. Och om man mot förmodan lyckas utsätts man för förhör och frågor som vore man en rånare.

Bankdirektörsnissarna med sina hisnande löner och provokativa bonusar påstår att de agerar som de gör för kundernas skull.

– Folk vill helst sköta sina bankaffärer framför datorn, hävdar man.

Vill och vill? Vi är ju för tusan tvungna! Och hur tar man ut eller sätter in kontanter framför en dator? Jag skulle vilja se den bankdirektör som står i kö ute i blåst, kyla och mörker för att ta ut några hundralappar. Det vill säga om han eller hon mot förmodan hittar en automat.

Men jag ska inte vara orättvis. Det finns tillfällen när bandirektörerna och deras styrelser fjäskar och gör pudlar och låtsas skämmas. Inträffar varje gång de i sin sjukliga girighet och korttänkthet svindlat bort alla våra pengar på spekulationer och måste få skattebetalarnas surt förvärvade pengar för att undvika konkurser och nära nog stjälpa världsekonomin. Då ligger nissarna lågt. Ett slag. Sedan gör de om det igen.

LÄS OCKSÅ

(68)

AnnonsSenaste från Hemmets