Annons

Annons

Annons

Det finns för många anledningar att behöva ställa frågan varför

Skörlevnad

En skövlad ostbricka är ingen behaglig syn på söndagsförmiddagen. Då ställer man sig gärna frågan varför.

Vaknade fram emot söndagseftermiddagen till den här synen – en skövlad, motbjudande ostbricka och odiskade rödvinsglas. Lördagskvällen hade således ägnats åt skörlevnad och missbruk med goda vänner och nu betalade jag priset i form av huvudvärk och ånger. Samt den eviga frågan man alltid ställer sig dagen efter – varför?

Annons

Sen gjorde jag misstaget att slå mig ned framför tv:n för att uppdatera mitt vetande om vad som försiggår i världen. Det gav mig anledning att upprepa frågan varför.

I Tensta ryckte ambulans ut för att undsätta en sjuk medborgare. Medan personalen befann sig i lägenheten ägnade sig folk åt att vandalisera ambulansen så att den inte gick att köra med.

Varför?

Nordkorea har åter provocerat och skrämt omvärlden genom att skicka upp något i rymden som eventuellt bär kärnvapen.

Varför?

Det finns så oändliga ton skräp i världshaven att fisken får i sig så mycket plast att de blir galna. Våra hav, fundamentet för liv, har människan förvandlat till en soptipp.

Varför?

Terrorister.

Varför?

Inbördeskrig som orsakar många, många miljoner obeskrivligt lidande bara för att enstaka ledare vägrar avgå eller kompromissa.

Varför?

Putins ambitioner att förvandla Ryssland till en stat som kväver och förföljer all opposition och som provocerar, ockuperar och trakasserar andra stater utan den minsta anledning förutom Putins ambitioner att… Ja, vaddå?

Varför?

Urgamla sagor, myter, vidskepelse och skrönor – med andra ord religioner – används för att motivera de mest fasansfulla, ologiska och grymma handlingar trots att vi lever i en tid där så många av livets gåtor förklarats av vetenskapen. Likväl följer och lyder folk likt fårskockar sina religiösa ledare utan att ifrågasätta eller ställa kritiska frågor.

Varför?

 

Det finns för många varför i världen. Allt den vanliga människan vill är att leva i fred och frihet och ha det bra och tryggt med varandra. Men det förvägras oss. Inte undra på man söker tröst i ruset.

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(32)

AnnonsSenaste från Hemmets