Annons

Annons

Annons

Det finns en orm i Paradiset eller finns det inte det?

Pildammsparken, Malmö, ormjakt

En av Pildammsparkens vackra planteringar men idyllen kan vara en illusion. Här smyger en pytonorm omkring…

Pildammsparken, Malmö, ormar, damm

Den stora dammen i Pildammsparken. Ankorna njuter av ett svalkande dopp men i djupet kan en pytonorm lura. Ve och fasa.

Malmö brukar referera till sig själv som parkernas stad. Och sommardagar som denna söker sig malmöborna till dessa oaser för att njuta av naturen. Pildammsparken mitt i stan kan erbjuda allt från fantastiska planteringar, stora öppna gräsytor, lekplatser, små sjöar och vattendrag, serveringar och ett rikt fågelliv.

Annons

Men det lär finnas en orm i paradiset. Och då menar jag en riktig orm. På fredagsmorgonen rapporterade nämligen en parkanställd att han observerat en tre meter lång pytonorm bland snåren. Polis larmades som i sin tur larmade experterna på Malmö Reptilcenter. Dessa ryckte ut och letade efter vidundret, dock utan framgång.

Då beslöt jag mig för att själv leta så att de, som jag förmodade, panikslagna malmöborna vågade sig tillbaka till sin älskade park. Men väl där kunde jag bara konstatera att allt var sig likt, parken var full av barn och gamla, kvinnor och män, ankor och hundar. Det ska mer än en pytonorm till för att skrämma skåningar från Pildammsparken.

Jag satte igång att leta efter ormen men hettan var outhärdlig så jag gav upp efter tio minuter och köpte en glass. Jag lovar återkomma med rapporter om dramat. Kanske finns där en orm och kanske allt sammans är en sommarskröna.

 

 

LÄS OCKSÅ

(0)

AnnonsSenaste från Hemmets