Annons

Annons

Annons

Carinas bästa tips för hur vi ska åtnjuta lyckliga små fossingar

Fotvård

En timme befinner sig mina fötter i Carinas vård. Så har jag också ovanligt vackra fossingar.

Vi karlar är dåliga på att pyssla om oss. Jag pysslar aldrig om mig och ingen annan pysslar om mig heller. Med ett undantag – mina fötter blir omsorgsfullt vårdade av en expert. Carina Andersson, heter hon, och driver fotvårdsklinik i Malmö.

Annons

Orsaken till varför jag är kund hos Carina bottnar egentligen i ren lättja. Jag tyckte det var till lika delar tråkigt och ansträngande att klippa tånaglarna. Resultatet blev dessutom alltid lika snett och vint och ofta klippte jag mig blodig.

Numera är fossingarna rent av vackra. Men det handlar inte bara om estetetik för det är faktiskt viktigt att sköta fötterna. De ska bära dig genom hela livet.

Dessutom har vi så trevligt, Carina och jag. Normalt är jag usel på att småprata men Carina är en hejare på att hålla igång angenäma samtal. Så vi är som bästa väninnor och vet det mesta om varandras familjer, semesterplaner, heminredning och allt mellan himmel och jord. Den timme som behandlingen tar känns som fem minuter.

Jag bad Carina om hennes bästa tips för lyckliga fötter. Här är de:

Fila med måtta på hälar och fotsulor. Det blir bara värre om man överdriver.

Smörj in fötterna varje dag.

Kosta på dig ortopediska sulor i skorna.

Unna dig ett fotbad med jämna mellanrum. Det finns medel man tillsätter som verkar mot exempelvis svamp.

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(29)

AnnonsSenaste från Hemmets