Annons

Annons

Annons

Bandit-Staffan sprider skräck

13148366_10153597464757957_975311445_o

En av de få bilder som någonsin tagits av Bandit-Staffan på hans mc. Normalt hinner inga fotografer med när dåren vrålar fram på stadens gator.
Foto: Kaj


Spana in mc-dåren på sin fartmaskin. Det är jag. Eller rättare sagt mitt alter ego, Bandit-Staffan. Borta är den belevade och ansvarskännande pappan och morfadern. I stället tornar den hänsynslöse speeddåren upp sig, samhällets fiende nummer ett, borgarbrackornas fasa, anarkisten som spottar konventionerna i ansiktet medan han i sin vrålande maskin torterar stadens gator i farter upp emot sextio kilometer i timmen.

Annons

Skräcken sprider sig överallt där jag drar fram. Panikslagna medborgare söker sig inomhus och låser alla dörrar. Fäder stänger in sina döttrar medan hysteriska husdjur darrande kurar ihop sig under sängar och soffor. Inte förrän jag återvänder hem, tar av mig hjälm och solglasögon och parkerar maskinen i garaget sprider sig lugnet. Staden och dess medborgare andas ut. För den här gången.

Nja, kanske dramatiken är något överdriven. I själva verket puttrar Bandit-Staffan fram i maklig takt på väg till affären och dagens inköp av mellanmjölk och limpa. Men nöjet och njutningen med att köra motorcykel i den första riktiga vårvärmen kan ingen ta ifrån mig.

För nu är det äntligen vår och vare sig man möter den i parker, på gator, torg eller uppflugen på en motorcykel är det lika ljuvligt. Och inte minst – det var ta mig tusan på tiden.

LÄS OCKSÅ

(48)

AnnonsSenaste från Hemmets