Annons

Annons

Annons

Ännu en gång kunde jag inte motstå köpa en glänsande pryl

Lycka, pryltokig

Här är den senaste prylen jag inte kunde motstå. Men frågan är hur mycket lyckligare jag blev.

Någon stans hörde jag en angivelse på hur lång tid man är lycklig efter att ha köpt en ny pryl. Nu minns jag inte hur länge euforin antas bestå men det var inte många dagar. Eller timmar.

Jag är pryltokig. Förr handlade det alltid om bilar. Jag var så galen i bilar att till och med bilförsäljarna uppmanade mig till besinning. Nu för tiden har bilfanatismen fått vika för hushållsprylar. Mixers, spisar, futuristiska brödrostar, kylar, frysar, ismaskiner, blenders, glassmaskiner, knivar… Jag kan inte få nog. Det enda som stoppar mig är brist på plats. Jag tvingas numera stuva apparater i ett förrådsutrymme. Där gör de inte mycket nytta.

Annons

Ändå har jag precis åkt dit igen. Jag kunde inte motstå en espressomaskin. Så fort jag fick syn på den i affären blev jag blixtförälskad. Det är förmodligen världens exklusivaste espressomaskin för privatbruk, hyllad av bland andra den engelske stjärnkocken och tv-kändisen Heston Blumenthal.

Efter två veckors kamp med mig själv köpte jag den. Den gör fantastiskt gott kaffe och skummar mjölk till perfektion. Problemet är bara att jag måste ha sonen Calle här varje gång det ska bryggas espresso för han är den ende som förstår sig på apparatens alla finesser.

Nå, är jag lyckligare nu med min fina espressomaskin? Ja faktiskt, men orsaken är lite märklig. Jag gav bort min gamla espressomaskin till Calle och hans tjej Tina och de blev så glada att de nästan dansade. Deras glädje gjorde mig mycket lyckligare än den nya espressomaskinen.

Det är uppenbarligen saligare att giva än att taga. Denna insikt skulle jag gärna fira med en kopp espresso om jag bara visste hur man gjorde.

LÄS OCKSÅ

(32)

AnnonsSenaste från Hemmets