Annons

Annons

Annons

Hög tid vi återerövrar raggmunken till köksborden

12842500_10153474727822957_1078539983_o

Dottern Kim och barnbarnet Klara med tomma tallrikar efter underbart frossande på raggmunkar och fläsk.

Jag bjöd dotter och barnbarn på det godaste som finns – raggmunk med stekt fläsk och lingon.

Annons

Det är inte bara en måltid utan en högtid. Sveriges befolkning har fått sin näring under århundradena tack vare raggmunk och fläsk. Vår nation vilar på ett fundament av raggmunk och fläsk. Utan raggmunk och fläsk skulle det inte finnas ett Sverige som vi känner det.

Men halvvägs genom måltiden suckade min dotter, la ännu en raggmunk på tallriken och sa:

– Jag kan inte sluta äta. Vilken underbar restaurangmat.

Är det så? Har denna urhusmanskost försvunnit från köksborden hemma hos Svenssons och blivit exklusiv krogmat? Jag får erkänna att det var länge sedan jag själv gjorde raggmunkar och den främsta anledningen till att det blev av den här gången var att kompisen och kocken Lasse bjöd på några laggar som blivit över från dagens lunchservering.

Hur som helst. Dags vi tar hem raggmunk med stekt fläsk och lingon till vardagsborden igen. River man potatisen i en matberedare går det på ett ögonblick. Övriga ingredienser är mjölk, mjöl, ägg, peppar och salt. Kolla på nätet för recept.

Raggmunk med fläsk är otroligt, fantastiskt, obeskrivligt gott. Jag uppfordrar allmänheten snarast njuta denna delikatess.

 

12722371_10153474727902957_1918350707_o

Raggmunk med stekt fläsk och lingon. Svensk husmanskost och det fundament som vår nation vilar på.

LÄS OCKSÅ

(79)

Annons


  • Nettis

    Ser fantastiskt gott ut 🙂 !


Senaste från Hemmets